Twentelaan 26 7609 RE Almelo

Henk Nijhuis

‘En dat ik jou zo lief had en je geen uur kon vergeten

en je nog niet vergeten kan.’

     Hadewijch (13e eeuw)

 

Henk staat geschreven in de palm van Gods hand.

Informatie
  • Geboortedatum: 07/11/1949
  • Overlijdensdatum: 10/02/2021
  • Aantal Reacties: 28
Gif van een kaarsje

Laat je naam achter


Er zijn 27 kaarsjes aangestoken.

Deze mensen hebben een kaarsje aangestoken

27 KAARSJES

Vincent en Nanda

Marina Nijhuis

Gerda Scholten

Patricia

Hendrik Jan en Judith Boere

Jan en Herma van der Klis

Lies en Jan Nijmeijer

Gerard Grashof

Gonne Brongers-Woltjer

Gerrit Schuitemaker

Wim & Annie Louwes

W. de Lange

Ina Vogelzang-Schuitemaker

Lolke Jan en Amarens Lolkema

Wim & Karin Nederhoff

Anja en Klaas de Ruiter

Wil en Duco

Henk en Bea van Faassen

Rits en Stieny van der Woude

cisca nanninga

Alice

Hennie

Marion Freriksen

gerda en hans eerftink

Reacties (28)

Voeg een bericht toe
Hermien Schuitemaker
Titel

Condoleance Henk

Bericht

Van harte gecondoleerd met Henk, heel veel sterkte toegewenst.

Titel

Condoleance

Bericht

Beste Ria, heel veel sterkte gewenst met het verlies van Henk, Groeten, Henk en Jenny ter Harmsel

Titel

overlijden Henk Nijhuis

Bericht

Ria, Ik wens je heel veel sterkte de komende tijd

Titel

Condoleance

Bericht

Beste Ria, Wat verschrikkelijk verdrietig dat Henk is overleden. Wij willen je laten weten dat we met je mee leven en wensen je heel veel sterkte toe. Liefs, Vincent en Nanda

Titel

Heel veel Sterkte toegewenst

Bericht

Afgelopen woensdag ontving ik de rouwkaart van Henk. Wens jou Marina en Peter veel sterkte toe. Mijn moeder heeft het altijd erg fijn gevonden wanneer jullie bij haar op bezoek kwamen. Henk herinner ik me als een hele kalme aardige neef. Hartelijke groet Gerda Scholten

Titel

Gecondoleerd met het verlies van Henk

Bericht

Geschrokken ontving ik afgelopen maandag de rouwkaart van Henk. Veel te jong overleden. Ik zal Henk altijd in de herinnering houden als een zeer betrokken mens, vriendelijk, rustig en oprecht. Wij hebben het erg gewaardeerd dat Henk en Ria aanwezig waren bij de uitvaart van mijn ouders. Ook al hadden we niet veel contact, op de momenten die er toe doen waren jullie er. We wensen Ria, Marina en Peter heel veel sterkte toe bij het verwerken van het verlies.

Titel

Anton en Mieke Visscher

Bericht

Ria, wij willen jou hierbij condoleren met het verlies van Henk. Heel veel sterkte gewenst.

Titel

Herinnering aan collega Henk

Bericht

Ria, Henk is vele jaren lang een goede collega van mij geweest. Ik kan me nog goed herinneren dat hij bij PHILIPS in Eindhoven onze afdeling kwam versterken. Later (1977) ben ik naar PHILIPS in Enschede (boddenkampstraat) verhuist. Niet veel later kwam Henk daar ook naar toe. Hij kreeg daar ook een eigen flatje. Nog later verhuisde de afdeling naar PHILIPS ALMELO. Ik bleef in Enschede wonen en Henk verhuisde naar Almelo. We hebben dus samen een hele reis afgelegd. Ik herinner met nog, dat ik met hem naar FLUKE in Everett (Amerika) ben gereisd om daar training te geven aan Servic medewerkers. Henk was altijd een plezierige en hardwerkende collega. Daar heb ik goede herinneringen aan. Zelf heb ik 2 jaar geleden mijn vrouw verloren. Ik kan me goed inleven in wat je allemaal nu allemaal doormaakt. Ik wens je dan ook veel goeds en veel sterkte toe in de komende tijd. m.v.g Thom van der Vat.

Titel

Voor Ria,

Bericht

Als ik bij jullie thuis kwam voor ZWO-zaken, was Henk prettig aanwezig, ik heb hem altijd als een zeer vriendelijk , mooi mens gezien. Zojuist in de Dankdienst werdHenk een Geschenk genoemd. Dat vind ik veelzeggend. Mijn gewone condoleancekaart was misschien onvolledig, maar ik wil je hierbij echt sterkte en kracht wensen met het grote verlies van je man en maatje Henk.

Jan en Herma van der Klis
Titel

Condoleance

Bericht

Hartelijk Gecondoleerd Ria en familie met het overlijden van Henk!! We wensen je/jullie heel veel sterkte en troost van God toe!!!

Lies en Jan Nijmeijer
Titel

Herinnering aan Henk Nijhuis

Bericht

Herinneringen aan Henk Nijhuis,

Laat ik beginnen met de eerste ontmoetingen met Henk.
Dat zal geweest zijn ( op zakelijk terrein) in de jaren 70 van de vorige eeuw. Hij was werkzaam bij Philips in Enschede. Ik kwam daar zo af en toe dienstdoen als beveiligingsbeambte en verzorgden tevens vele telefoongesprekken. Hier heb ik het over de Boddenkampstraat.
Omdat hij nogal wat, binnenkomende en uitgaande gesprekken voerde, kregen wij als telefooncentrale het verzoek om deze door te verbinden. De gesprekken naar het buitenland moest altijd door de centrale worden uitgevoerd.

Daarna midden jaren 80 werd ik in Enschede( Kuipersdijk) als leidinggevende benoemd en kreeg dagelijks met alle medewerkers te maken. Ik weet nog dat er toen 2 x een Nijhuis was. Wij noemden die toen de grote en de kleine.

In 1988 werd Ph. Enschede gesloten en ingelijfd bij Ph. Almelo aan de Lelyweg.

Jullie zijn toen gaan verhuizen naar Almelo en daar kwamen we er toen achter dat wij tot dezelfde Kerk behoorden.
Daar zijn de onderlinge contacten verder gelegd, door samen in het Kerkenwerk te acteren. Ook samen in diverse raden gezeten.

Wat ik mij van Henk vooral herinner is dat hij zeer specifiek de vergaderingen kon notuleren, geweldig.

Ook tijdens alle gesprekken die wij samen ( Ria, Henk, Lies en Jan) tijdens de koffie na de dienst hebben gevoerd leerden we elkaar nog beter kennen.

Toen wij hoorden dat jullie allebei te maken kregen met “Kanker” kwamen de gesprekken in een heel ander daglicht te staan. Dit ook omdat ik (Jan) hiermee ook zelf te maken had. Ook een tijdje later, toen onze schoondochter met hetzelfde te maken kreeg als jij, Ria. Dank daarvoor

Wij vinden het geweldig hoe jullie daarmee omgingen en altijd positief dit benaderend.

Nu sta je er helemaal alleen voor. Maar weet dat je geleid wordt door Gods hand.

We blijven contact houden.

Lies en Jan Nijmeijer

Al weet geen mens wat hij zal zien
Verdriet of vreugde, dood misschien?
Wat was, dat geef ik U, o Heer
Ik leg het in Uw handen neer

Gonne Brongers-Woltjer
Titel

Condoleance

Bericht

Lieve Ria, Van harte gecondoleerd met het overlijden van Henk.Twee keer mocht ik hem bij jullie ontmoeten.Ik vond hem bijzonder aardig.Vriendelijk en prettig om mee te praten. Zalig zijn de vreedzamen want zij zullen Gods kinderen genaamd worden. Je hebt een heel mooi mens verloren. Ik leef met je mee zover dat kan, en wens je veel sterkte en kracht in de komende tijd .zal morgen zeker de dankdienst volgen.wat een mooie tekst van Hadewijch stond er op het overlijdensbericht.Veel liefs Gonne

Titel

Condoleance

Bericht

Beste Ria. Als oud collega van Henk wil ik je sterkte wensen met dit verlies. Henk was een fijne collega waar je op kon bouwen. Hij nam tijd voor je als je hem iets vroeg. Zorgvuldig in zijn werk. Hij kon enthousiast vertellen over zijn verzameling radio’s. Fijne man die te vroeg van ons is heengegaan.

Ben en Louise Hemstede
Titel

Condoleance

Bericht

Ria, we hebben Henk leren kennen door de gezamenlijke CvD vergaderingen, contacten via het Kerkelijk Bureau en Kwintet. Nauwgezet, accuraat zijn woorden die bij Henk pasten. Ook vriendelijkheid ,behulpzaamheid en betrokkenheid hoorden bij Henk. Interviews die hij afnam, waren to the point, maar wel op een prettige manier. Wij weten niet wat de toekomst voor jou gaat brengen, maar wel Wie de toekomst brengt! Henk is nu bij onze hemelse Vader en we bidden jou Gods onmisbare troost en nabijheid toe. Ben en Louise Hemstede.

Gerrit Schuitemaker
Titel

Herinnering

Bericht

Hierbij de foto

Gerrit Schuitemaker
Titel

Condoleren

Bericht

Dag Ria, Bij Henk moet ik altijd denken aan een oude foto in het album van mijn ouders. Op die foto staat Henk als tiener en daarbij zijn neven Jan Schuitemaker en Albert Eelderink. Ze zijn met Henks vader mee, die, als ik het goed heb een reparatie uit moest voeren bij televisietoren in Markelo. Met z’n drieën staan ze bovenop de toren en kijken ze naar de omgeving. Af en toe rij ik langs de toren en dan komt die foto in mij naar boven. Henk heb ik leren kennen als rustig en vriendelijk de keren dat ik hem sprak. Ik wens je veel sterkte en Gods kracht in de komende tijd.

Titel

Condoleance

Bericht

Dag Ria, Van harte gecondoleerd met het overlijden van Henk. Wij hopen en bidden dat je de kracht mag krijgen om dit grote verlies te dragen. Heel veel sterkte gewenst!

Lolke Jan en Amarens Lolkema
Titel

Condoleance Henk

Bericht

Beste Ria. Ik heb Henk de afgelopen twee jaar leren kennen als secretaris in het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Almelo. Daarvoor was hij voor mij een van de vele gemeenteleden in onze Pnielwijk. In het College van Diakenen zag ik dat Henk zijn werk als secretaris heel nauwgezet en met veel inzet uitvoerde. Hij probeerde met zijn inbreng niemand voor het hoofd te stoten en op te komen voor de mensen die het moeilijk hadden in onze samenleving. Hij luisterde tijdens de maandelijkse vergaderingen altijd aandachtig voordat hij zijn eigen bedachtzame mening gaf. We willen je heel veel sterkte wensen nu Henk er niet meer is en hopen dat de mooie gedachten aan Henk je tot steun kunnen zijn.

Titel

condoleance

Bericht

Dag Ria, Langs deze weg willen Margarethe en ik jou condoleren met het verlies van Henk. Hoewel het bericht niet geheel onverwacht kwam nadat wij elkaar enige tijd geleden spraken was het toch even schrikken toen wij de kaart van Henk’s overlijden in de bus vonden. Bij mij kwamen allerlei familie herinneringen boven aan onze jeugd. Hierbij wensen wij jou en Marina en Peter en andere familieleden en vrienden heel veel sterkte toe bij het dragen van dit verlies. Margarethe en Herman Nijhuis

Ina Vogelzang-Schuitemaker, Henk Vogelzang.
Titel

Overlijden Henk,

Bericht

Ria, gecondoleerd met het overlijden van Henk. We hebben al heel lang geen contact gehad maar ik herinner me hem als een lieve, rustige, bedachtzame man. Heel veel sterkte toegewenst!

Titel

Condoleance

Bericht

Beste Ria, gecondoleerd met het overlijden van Henk.
Henk en ik deelden de passie voor radio’s. De een als luisteramateur en verzamelaar, de ander als zendamateur. Tijdens de jaarlijkse buurt barbecue kwam dit onderwerp dan ook regelmatig voorbij, waarbij Henk op een rustige en weloverwogen wijze conversatie maakte. Dat ga ik missen.

Heel veel sterkte toegewenst.

Wil Postma en Duco Geertsma
Titel

Zo zullen wij ons Henk blijven herinneren

Bericht

Lieve Ria wij leerden Henk en jou kennen op een verjaardag. Bij Thom en Ria Postma. Jij in de “vrouwenhoek” en Henk bij de “mannen”. Het waren altijd gezellige verjaardagen met geanimeerde gesprekken. Bij de “mannen” nam Henk actief deel aan de gesprekken op zijn geheel eigen wijze: rustig, bedachtzaam, weloverwogen, maar altijd met kennis van zaken. De laatste keren dat wij elkaar ontmoet hebben spraken Henk en ik over jouw en zijn ziekte in het licht van het geloof, de kracht die jullie daaruit putten en het toekomstperspectief dat hem en jou helder voor ogen stond door jullie geloof in Jezus Christus, het Licht der wereld. Door die zekerheid was het Henk en jou ook mogelijk te genieten van de goede dagen die er waren tijdens zijn ziekte. Zo zullen wij ons Henk blijven herinneren. Lieve Ria bidden wij jou toe dat jij iedere dag mag ervaren dat Hij bij je is, die zich noemt “Ik zal er zijn”. Dat Hij onnoembaar aanwezig, ook jouw bestaan deelt. Lieve groet Wil en Duco

Titel

Overlijden Henk Nijhuis

Bericht

Beste Ria, We wensen je heel veel sterkte bij het verlies van Henk, Groeten, Catrien en Sievert Ganzinga.

Titel

Overlijden Henk Nijhuis

Bericht

Via deze weg mijn oprechte deelneming met het verlies van jouw man Henk. Ik wens je heel veel kracht en Gods hulp toe voor de komende tijd.

Titel

Condoleance

Bericht

Via deze weg mijn condoleance met het overlijden van Henk. Met Henk heb ik mogen samenwerken in de periode dat we beiden actief waren voor het CvD in Almelo. Henk in zijn functie als secretaris. Ik herinner mij hem als een nauwgezet en betrokken iemand. Rustig, niet op de voorgrond aanwezig maar wel met de juiste vragen op het moment dat het nodig was. Luisteren, overdenken en dan pas reageren. Sterkte toegewenst! Dinant Pas

Titel

Overlijden Henk Nijhuis

Bericht

Henk, jij bent iemand om nooit te vergeten.

Titel

Condoleance

Bericht

Putten, 15 februari 2021. Lieve Ria, Wij willen jou condoleren met het overlijden van Henk. Ik heb Henk leren kennen in de jaren dat wij op de Marnix ULO in Zwolle zaten. Daar waren wij bevriend. Henk was bijzonder integer en hij had ook humor. In het laatste schooljaar zat hij achter mij. Bij het raam tweede bankje. Na elkaar na de schooltijd enige tijd niet meer te hebben gezien is onze kennismaking via jou hernieuwd. Met Henk kon je heel goed wat diepgaandere gesprekken voeren . Hij zei nooit zo maar wat, maar dacht altijd eerst na voordat hij reageerde. Iemand kwetsen was hem ook vreemd. Toen wij een paar weken geleden telefonisch afscheid namen, hebben wij de wens uitgesproken elkaar opnieuw te mogen begroeten. Daar mogen we op vertrouwen. Wij weten, samen met jou, dat Henk in Gods hand geborgen is en wensen jou Zijn troost en kracht toe. Lieve Groet, Carla en Klaas.

Titel

troost

Bericht

NEEM DE HAND van diegenen die van je houden. Verbondenheid heeft weinig woorden nodig. Soms is het fijn om armen om je heen te voelen en samen te zwijgen, om je gewoon te mogen laten gaan en getroost te worden. EEN HELPENDE HAND DANKBAAR AANNEMEN WANNEER JE DIE NODIG HEBT, DAT IS EEN TEKEN VAN KRACHT. Lieve groet Gerda en Hans Eeftink

Stuur reactie

Annuleren

Annuleren

Annuleren
Annuleren