Twentelaan 26 7609 RE Almelo

Nico Hoogland

Kunstschilder

 

Ik zal nog altijd grapjes met je maken

We zullen samen door het stille landschap gaan

Nu je mijn handen niet meer aan kunt raken

Raak je mijn hart nog duidelijker aan.

Toon Hermans

Informatie
  • Geboortedatum: 06/07/1947
  • Overlijdensdatum: 08/11/2021
  • Aantal Reacties: 36
Gif van een kaarsje

Laat je naam achter


Er zijn 43 kaarsjes aangestoken.

Deze mensen hebben een kaarsje aangestoken

43 KAARSJES

Jeroen schipper

Anton & Siny Pots

Henri Lucas

Joke Pezie

Ronald Sonntag

Ruud de Gruil

Freek

Joyce en Jeroen (Logopedie Eugeria)

Nina

Ria en Frans Wittenaar-Wallenburg

Renate en Ewald Jansen

Albert en Amina Zwaaneveld

Miny en Wim van Ee

Gerard en Joke Reinerink

Henrike Brinkman

Johan Kolste

Dagvoorziening de Wingerd

familie Koolhof-Taylor

Jos e

Jos e

Hans en Henny Bennink

Grietje Visser

Tom Brinkman

Wies Hesselink

Gerdy

Lien en Wim Hoogland

Ali Brinkman

Jannie en Peter Voogd

Katarzyna Brinkman

Leo en Gerda

Mieke en Gerrit Hoogland

Dinie en Wil Veenstra

Guido & Tonnie van Vriesland-Gosseling

Jolien en Enrico

Henk Buis

Tineke Ernst

Daphne

bert en Jolanda letteboer

Helga Rauwers

Reacties (36)

Voeg een bericht toe
Titel

Gecondoleerd

Bericht

Heel veel sterkte met het verlies van jullie man, vader en opa.

Joyce en Jeroen (logopedie Eugeria)
Titel

Heel veel sterkte!

Bericht

Na een zware periode toch een onverwachts overlijden. Heel veel sterkte en gecondoleerd met het verlies van Nico.

Titel

Heel veel sterkte voor de komende tijd.

Bericht

Anje, ik wens je heel veel sterkt voor de komende tijd. Nico heeft een mooie viering gehad in de basiliek die jij via de video hebt meegekeken en dus niet het medeleven en de warmte direct hebt kunnen voelen. Nico was een mooi mens.

Titel

Condoleance Anja

Bericht

Beste Anja ik heb je gemist bij de kerkdienst in de Sjors, ziek hoorde ik erg lastig heel veel sterkte zware tijden

Titel

Anekdote van Nico.

Bericht

Een van de vele anekdotes die Nico zelf aanhaalde, met een brede glimlach en zijn markante snor weer eens even in de krul draaiende, was hetgeen hij tijdens zijn werkzaamheden bij de afdeling verkeer van de gemeentepolitie had meegemaakt . Hij werd naar een aanrijding “met” gezonden. Ter plaatse gekomen bleek het slachtoffer buitenbewustzijn te zijn. Toen Nico zich over hem heen boog kwam de man, naar later bleek een onvervalste Twentse boer, weer bij bewust kwam, Nico bij zijn arm greep en hem met grote ogen aankeek , hierbij luid roepende:” Woar bin ik. Woar bin ik”. Allen die Nico lief hadden, gecondoleerd met het verlies van een goed mens.

Titel

Family forever, never apart, maybe in distance, never in heart.

Bericht

Lieve Anje, Anne-Marie, Wouter en Lena. Oom Nico een Oom die heel cool is en alles kan, van Boxer, Musicus, Grappenmaker, Kunstschilder, en een talen knobbel. Tijden de uitvaart in de kerk, moest ik denken aan het Latijns dat Oom Nico ons leerde. Hij sprak erg overtuigend (Sie tam ent us, as ut oe ent is, pakt um), vertaling is ( Zie die tamme eend eens, als het jou eend is, pak hem). Ook tijdens het jaarlijkse etentje bij de Chinees in de Grote Straat, wist Oom Nico hoe grote garnalen te bestellen met een Chinees accent. (Glote Glanalen). Verjaardagen waar de 3 broers samen waren, werden pas groot feest, als de vieze mopjes over de tafel Kwamen. Wij neefjes en nichtjes zaten met rodé oortjes te luisteren. Dat waren de tijden. Op vêle van deze mooie herinneringen kunnen wij terug kijken, Die kan niemand ons af pakken, voor altijd in ons hart. We wensen jullie heel veel sterkte in de komen de tijd. Liefs Jolien en Enrico. Xxx

Ruud en Marijke de Gruil
Titel

Wandeling

Bericht

Lieve familie. Gecondoleerd met het verlies van Nico. Een prettig mens om mee samen te werken. Na onze pensionering werd het af en toe wat wandelen en bijkletsen als wij elkaar tegenkwamen in de Graveallee, op de markt of ergens in de stad. We zullen je missen.

Titel

niet te bevatten en on werkelijk, dat ik jouw nu al een laatste eregroet moet brengen

Bericht

beste Anje, Anne-Marie, Wouter en Lena, ik wil samen met m’n vrouw Ewa jullie condoleren met het overlijden van Nico, je man, (schoon)vader en opa. Heel veel sterkte bij het dragen van het verlies uit dit aardse leven. We mogen vertrouwen dat we elkaar in heerlijkheid eens mogen weerzien. Ik mocht gisteren getuige zijn van de uitvaartdienst. Wat een mooie en fijne woorden bij het aansteken van de vijf kaarsen. Dat Nico z’n talenten niet in de grond stopte was duidelijk. Op ons koor ‘Jubilate Deo’ zal ik hem blijven herinneren als een humoristische en optimistische man. Altijd een gepast grapje op z’n tijd. En voor hem waren altijd de laagste tonen, want de andere bassen gingen vaker een octaaf hoger. en dan kon hij zo glunderen over z’n hele gezicht achter z’n grote snor. We zullen hem erg gaan missen op het koor, want hij was er altijd. Nogmaals heel veel sterkte en de meest vriendelijke groeten van Ewa en Freek

Nina, Stephan en kinderen
Titel

Gecondoleerd

Bericht

Lieve familie, wat verdrietig te horen dat jullie man, (schoon)vader, opa alsnog zo plotseling is overleden. Wij denken aan jullie en wensen jullie veel liefde en warmte.

Titel

Gerard enJoke Reinerink. 15 11 2021.

Bericht

Beste Anje. Gecondoleerd bij het overlijden van Nico. Vanmorgen in de kerk gehoord dat je positief getest bent. We wensen je Anne-Marie en Wouter, veel sterkte in deze moeilijke tijd. we genieten nog elke dag van zijn schilderijen.lieve groet van ons.

Ria en Frans Wittenaar-Wallenburg
Titel

Nico RIP

Bericht

Anje, Anne Marie, Wouter en Lena, gecondoleerd en heel veel sterkte gewenst met het overlijden van Nico. Nico heb ik leren kennen toen hij vanuit Enschede bij de politie in Almelo ging werken. We zaten een tijd in dezelfde ploeg en hebben erg veel plezier gehad. Ook werkten we samen bij de recherche, maar door het werk scheidden onze wegen zich, waardoor we niet veel contact meer hadden. Later konden we een prachtig schilderij van Nico bemachtigen en wel de Kroezeboom. Helaas waren wij niet op de hoogte dat Nico ziek was en het bericht van overlijden kwam dan ook totaal onverwacht. Nico rust in vrede.

Titel

Herrinneringen met Nico

Bericht

Dank voor de fijne jaren met ons zangkoor van de St Georgius, maar ook heel veel dank dat jij voor mij hebt ontwikkeld voor een Koninklijke onderscheiding.

Titel

Sterkte

Bericht

Ik herinner me Nico als een fijne vent, een goede schilder met veel humor.
Ik heb gelukkig nog een mooi schilderij van hem, wat me altijd aan hem zal herinneren.
Ik wens Anje, Anne-Marie, Wouter en Lena heel veel sterkte nu en de komende tijd.

Groetjes Ali

Renate en Ewald Jansen
Titel

Condoleance

Bericht

Lieve Anje en familie, tot onze grote spijt konden wij niet bij de dienst en condoleance ter gelegenheid van het overlijden van Nico aanwezig zijn. Ik heb een aantal jaren samen met Nico mogen werken bij de recherche van de toenmalige Gemeente Politie Almelo. We hebben naast het vaak droevige werk ook heel veel kunnen lachen met name als Nico weer een mop of komische anekdote ten gehore gaf. Wanneer er weer eens iets ernstigs gebeurd was kon hij dat relativeren met een opmerking zoals: De wereld is kapot…..want de leesportefeuille wordt alweer duurder! Een prachtig mens en kunstschilder is van ons heen gegaan. Heel veel sterkte gewenst in deze voor jullie zo moeilijke tijd.

Titel

Condoleance

Bericht

Lieve Anje, wat verdrietig dat je niet bij de mooie uitvaartdienst van jouw lieve Nico aanwezig kon zijn en wij je niet persoonlijk konden condoleren. We wensen jullie heel veel sterkte toe. Liefs Frans en Erna

Henrike, Efrén en Lucas Alvarez Brinkman
Titel

Fijne herinneringen aan een lieve en grappige oom

Bericht

Lieve ome Nico, wat heb ik mooie en fijne herinneringen aan je. Kwam altijd graag op bezoek bij de Westerdokstraat. Ik mocht zelfs een keertje je atelier zien. Dat vond ik erg interessant. Vooral toen je uitlegde hoe je die mooie luchten schilderde. Wat een perfectie en wat een mooie schilderijen maakte je. Net foto’s zo mooi en realistisch geschilderd.
Ik herinner je ook als een vrolijke man, die altijd wel in was voor een leuke grap. Je vertelde me een keer in geuren en kleuren dat toen je nog jong was met een mooie auto naar het zuiden van Italië bent gereden. Fijne verhalen en zo jammer dat we je de laatste jaren minder hebben gezien. Maar ben blij dat we je mooie schilderijen een paar jaar geleden nog hebben kunnen bewonderen in de galerij van Staphorsius in Westzaan. Fijne herinneringen aan een lieve grappige en vrolijke oom.
Ciao Nico

Heel veel sterkte en een dikke knuffel voor Anje, Anne-Marie, Wouter en Lena. Koester de mooie herinneringen ♥️

Titel

Nico oud klasgenoot de Cloese lochem, oud buurman Vlierstraat Enschede, oud collega

Bericht

Ik zal nico blijven herinneren als een vent waarmee je op pad kon. nico rust zacht.

fam Koolhof- Taylor
Titel

Nico Hoogland

Bericht

Lieve Anje, Anne Marie, Wouter en Lena . Het zal het jaar 1982 zijn geweest. Het was een zonnige dag en ik zat buiten aan de Herengracht te genieten van het mooie weer, toen een grote man met dito snor tevergeefs bij mijn buurman aanklopte.

Hij richtte zich tot mij en vroeg of ik toevallig wist waar de buurman uithing. Ik antwoorde dat hij zo terug zou komen en vroeg hem even te wachten en haalde binnen een stoel op. Die grote man stelde zich voor als Nico Hoogland, die een grote passie had, schilderen met de techniek van de oude meesters. Hij sprak met grote bevlogenheid over wat hij eigenlijk vanaf zijn jeugd had willen doen. Zijn vader vond de kunst maar niks, onze Nico moest een fatsoenlijke opleiding volgen. Vooral na zijn vervroegd pensioen heeft Nico vol overgave fantastische werken gemaakt. Daar de jaren heen zagen we elkaar en zo leerde ik ook zijn lieve charmante vrouw kennen, zijn muze.

Wij mogen onszelf gelukkig prijzen dat we een aantal schilderijen konden verwerven. Het is een ambacht zei Nico altijd. Dat hij ondergewaardeerd was deerde hem niet. Het schilderen op zich gaf hem voldoening. En nu is hij er niet meer, maar de levenslessen die ik van hem kreeg zullen altijd bij me blijven. Een groot hart, een lief mens en vooral een kunstschilder met een begaafd talent zal altijd in onze hart en voortleven.

Wij wensen jullie heel veel sterkte en wijsheid om dit verlies een plaats te geven. Nico is bij onze lieve Heer

Fam Koolhof-Taylor

Titel

Enige herinneringen aan Nico van de smid

Bericht

Sterkte, Anje, Annemarie, Wouter en Lena. Nico en ik waren jeugdvrienden uit dezelfde Doelenstraat waar onze ouders al heel lang woonden en waar mijn vader een naaimachinezaak had en Nico’s vader de smederij in de Doelengang achter onze winkel. Een smederij waar we nogal wat kattenkwaad hebben uitgehaald, opvoeren van Berini’s ( eitjes en Kreidlers) Ook kon je via de smederij zolder naar de houtstek van Anton Lesterhuis waar de doodskisten voorraad stond waar wij in gingen liggen totdat Nico’s vader ons in de smiezen had en ons ons falie gaven. Eendeieren roven in de Gravenallee wat Nico rode vlekken en erg veel jeuk opleverde; appels gappen bij de kwekerij en kattenkwaad uithalen rondom de Ned Hervormde kerk en zijn bouwvallen er achter.De gezellige verjaardagen met op duitse wijze vele soorten taart, van de bank onder tafel door naar de andere kant, ziek worden van de golfwasser een likeur met blaadjes goud de woningen waren klein maar gezellig; mijn vader heeft ooit Nico’s moeder in de naoorlogse tijd naar vader Nico gebracht achter op de motor, lastige tijden voor iedereen. Oudere broer s Gerrit en Wim? De vele zondagen dat wij bij jullie waren in de bovenwoning tegenover Varossieau, onze levens liepen uit elkaar jij zocht de politie ik werk in het verre buitenland maar met enige regelmaat zagen we elkaar in Almelo en praten even bij, nu ben jij als eerste van ons stel verschenen op de pagina met permanente adreswijzigingen geen pretje en een groot verdriet voor de jouwen, sterkte samen; dat je al langer ziek was heb ik gemist waarschijnlijk doordat ook wij het nodige hebben beleefd maar overleefd dit jaar

Titel

Sterkte, Anje, Annemarie, Wouter en Lena.

Bericht

Nico, jouw schilderijen straalden de rust en het vrede gevoel uit. Die mooie plekjes waar je de stilte kunt voelen.Zo mooi. Daar mag jij nu voor altijd zijn.

Tom,Kasia, Natalie en Victoria
Titel

Ome Nico

Bericht

Mijn herinnering aan ome Nico , was dat hij altijd van een grap en grol hield, altijd aardig was en ook mee gelachen hebben, zijn passie was schilderen, en oh wat kon u mooi schilderen, het was schitterend wat u op een doek maakte , het wordt een gemis dat we niet meer om je grappen kunnen lachen.Ik wens tante Anje ,Annemarie, Wouter en Lena heel veel sterkte toe.

GerdY Schonewille-Hoogland
Titel

De 3 musketiers

Bericht

Lieve Anje, AnneMarie, Wouter en Lena, wanneer ik aan (Oom) Nico denk, denk ik eigenlijk meteen aan zijn broers. Nico de meest creatieve van de 3. Als klein meisje was ik, op verjaardagen, een beetje beducht voor dit drietal. Altijd grappen en grollen en nooit weten wanneer iets serieus bedoeld was. Tijdens zijn tijd bij de verkeersdienst kwam hij wel eens op de politiemotor naar Winterswijk. Dat maakte op mij veel indruk. Ik wist het vanaf de basisschool zeker. Ik wilde ook bij de politie. Vanaf mijn 19e werden wij collega’s. Groter dan alles was zijn passie voor de schilderkunst. De mooiste schilderijen heeft Nico, gemaakt. Zo ook een schilderij van het dorpsaanzicht van Winterswijk. Deze hangt te pronken aan de muur bij pap en mam. De gedachte dat de 3 musketiers niet meer compleet zijn raakt mij. De wetenschap dat Nico na een ellendig periode nu rust heeft geeft berusting. Lieve familie, veel sterkte! Gerdy, Rogier, Suzan en Lotte 😘

Leo Penterman oud collega
Titel

Nico Hoogland

Bericht

Beste Anje en directe familie. Ik heb met Nico in Almelo een tijdje samengewerkt bij de afdeling Vreemdelingen. Hij had een sterke persoonlijkheid die de politie oversteeg. Nico had volgens mij verborgen talenten vooral op artistiek vlak. Hij kon daar met volle overgave geestelijk in verzuipen. Vooral op vrijdagmiddag als het rustig was qua werk liet Nico mij de mooie plekjes zien van Almelo. Vooral de Gravenallee en de Wateregge waren favoriet. Alle eetbare paddenstoelen werden dan ook aangewezen. Ik genoot van zijn verhalen bij de politie Enschede, vooral zijn periode als motorrijder. Hij was kennelijk voor de duvel niet bang en afstappen was ook bekeuren. Dan ook zijn rol als Sinterklaas bij het afscheid van collega’s. Het was lachen gieren en brullen. Wat zullen jullie hem missen. Hij was toch wel een geschenk uit de hemel.

Jannie en Peter Voogd
Titel

Blijvende herinnering aan onze vriend Nico.

Bericht

Lieve familie, gecondoleerd met het verlies van je man, jullie vader en opa. Wij herinneren ons Nico als een fijn mens. Een blijvende herinnering laat Nico bij ons achter met een prachtig schilderij. Ook een bijzonder moment was, dat wij bij een bezoek aan “Eugeria” samen het mooie lied “Locus Iste” hebben gezongen. Hij genoot hier zichtbaar van. Voor de toekomst wensen wij jullie heel veel sterkte.

Titel

Een mooie herinnering

Bericht

Lieve Anje, AnneMarie, Wouter en Lena, Hieronder een herinnering aan het feestje van de 65e verjaardag van Nico. Het feestje was op een mooie zomerdag in juli 2012. Met de hele familie uit Winterswijk zijn wij met z’n allen naar Zenderen getogen. Wij hebben fijne en warme herinneringen aan deze dag. Een onderdeel van de dag was een tocht met de huifkar. In de huifkar zat een muzikant met een trekzak, er was gedacht aan de inwendige mens en ook Lien kon met de rolstoel een goede plek in de huifkar. innemen. Gezelligheid ten top, waar veel gelachen en gezongen werd. De tocht leidde ons door het mooie natuurgebied van Twente en bracht ons naar een oude boerderij voor een gezellige tussenstop. Goed weten we nog dat daar een winkeltje bij was waar we heerlijke boerenmetworst hebben gekocht. Zo konden wij na deze dag nog een keer genieten… Lieve familie, we zullen Nico missen. Mijn kleine broertje is niet meer. Liefs Lien en Wim

Titel

Heel veel sterkte

Bericht

Nico, ik heb je leren kennen bij ons koor J.D. Altijd in voor een grap, en tijdens de repetities konden we als koor vaak lachen. Lieve Nico, rust in vrede.

Titel

Heel veel sterkte

Bericht

Ik hen Nico leren kennen gedurende ons werk bij de Vreemdelingenpolitie. Ik herinner me hem als een fijne, goedhartige man en collega, met een geweldige vaardigheid in het (kunst-) schilderen. Ik wens de naaste familie en al degenen, die Nico na stonden, heel veel sterkte voor nu en de komende tijd. Allen gecondoleerd!

Gerrit en Mieke Hoogland
Titel

Onwerkelijk.

Bericht

Heel veel sterkte lieve Anje, AnneMarie, Wouter en Lena. Een herinnering: Nico, we zijn blij dat we je als “kleine” broer en zwager hebben gekend. Je was alert, had humor en een prima vent. Schilderen was je passie, je liep je schilderijen niet zomaar voorbij. Ze waren fijntjes zoals een foto, je was een kei. Dit is nu verleden tijd, bij ons heest leegte en verdriet. Maar mooi zijn de herinneringen die je achter liet. Een laatste groet, we wensen je adieu, vaarwel, good bay en good goan. Noe bi’j uut de tied Nico, noe köj aansum. In het Nederlands is iemand dood gegaan, over zijn reis wordt nooit meer iets vernomen. In het Twents is iemand uit de tijd gekomen, dus je weet zeker hij kwam veilig aan. Naar Willem Wilmink. Lieve familie dikke kus Gerrit en Mieke

Titel

Nico Hoogland wijkagent en rechercheur

Bericht

Dag Anje, van harte wil ik mijn meeleven betuigen bij te overlijden van Nico, een markante figuur in het Almelose politiekorps. Altijd belangstellend en bereid zijn gedachten met je te delen. Relativerend en steunend. Heel veel sterkte bij het dragen van het verlies!!

Titel

Gecondoleerd

Bericht

Ik was zeer geschokt toen ik het overlijdensbericht las in de krant, dat Nico was overleden. Nico en ik zijn collega’s geweest bij de afdeling recherche van het Almelose politiekorps in de tachtiger jaren. Tijdens het serieuze werk hebben we samen ook veel gelachen, met name om zijn talrijke moppen en kostelijke fantasierijke verhalen. Daarnaast hebben we veel serieuze gedachten uitgewisseld over olieverf en de fijne kneepjes over aquaria. Aan Nico is een fijn, enthousiast en kunstzinnig mens verloren gegaan. In mijn herinnering zal zijn guitige glimlach echter altijd voortbestaan. Ik wens de nabestaanden heel veel sterkte en kracht toe met dit verlies.

Titel

Onze herinnering aan Nico,

Bericht

Nico kwam enkele jaren geleden als Bas ons koor versterken. Wat hebben we genoten van zijn diepe basstem. Als je dacht, zo doen we het, wist hij je altijd weer te verrassen met de laagste toon. Trots was hij op zijn vrouw en dochter, en wat keek hij uit naar het moment dat hij opa zou worden. Hij vertelde dat hij er flink de zenuwen van had, want hij had een klein hartje. Trots was hij op Lena, zijn kleindochter, die als 2 druppels water op hem lijkt. Nico schilderde prachtige stukken en als je hem dan een compliment maakte, liet hij ook een onzekere kant zien, hij was zeker een bescheiden man. Eerlijk en oprecht. We zullen Nico missen in het koor. We wensen jouw, Anje heel veel sterkte toe dit grote verlies te dragen.

Dinie en Wil Veenstra
Titel

Optimistisch ,een man met levenservaring.

Bericht

Het was voor ons een schok ,Nico overleden !! ,we herinneren hem als een altijd vriendelijk en meelevend iemand en een geweldig schilder die mede door zijn geweldige schilderijen altijd in onze gedachten zal blijven , we wensen Anje en de kinderen heel veel sterkte toe om dit enorme verlies te kunnen dragen , Dinie en Wil Veenstra.

Guido & Tonnie van Vriesland-Gosseling
Titel

Een geweldig kunstschilder is niet meer

Bericht

Wij mochten Nico leren kennen van zijn werk bij de Gemeentepolitie Almelo, wij hebben na zijn pensioen altijd nog contact met hem gehad, Nico was een geweldig kunstschilder, bijna niemand kon zo mooi water schilderen bijvoorbeeld. Wij zijn geschrokken van zijn overlijden, wij wensen de nabestaanden heel veel sterkte en kracht toe om dit zware verlies te kunnen dragen. Nico, Rust nu in Vrede, Guido & Tonnie, Enschede

Titel

Sterkte

Bericht

De bomen komen uit de grond en uit hun stam de twijgen en ied’reen vindt het heel gewoon dat zij weer bladeren krijgen, we zien ze vallen naar de grond en dan opnieuw weer groeien, zo heeft de aarde ons geleerd dat ál wat sterft zal bloeien – Toon Hermans – Heel veel sterkte Anje, Anne-Marie, Wouter & Lena

Titel

Gecondoleerd

Bericht

Via deze weg wil ik jullie condoleren met het grote verlies van Nico. De keren dat ik jullie tegen kwam in de stad waren jullie en nico altijd erg enthousiast en geïnteresseerd. Een mooie eigenschap. Veel sterkte de komende tijd!

Bert en Jolanda Lettwboer
Titel

blijvende herinnering

Bericht

Lieve Anje en Anne-Marie, wat een grote schrik te lezen dat Nico overleden is. Zijn vrolijke lach zullen we altijd herinneren. Een prachtig kunstwerk van hem hangt in onze kamer. Zo blijft hij altijd bij ons. Wij wensen jullie heel veel sterkte. In gedachten bij jullie

Stuur reactie

Annuleren

Annuleren

Annuleren
Annuleren