Twentelaan 26 7609 RE Almelo

Uitvaartnieuws

blog crowdfunding 2
23 feb: Crowdfunding voor uitvaart moeder
Vorige week overleed de 37-jarige moeder van twee jongens uit Wijchen. De moeder had geen uitvaartverzekering en er is onvoldoende geld voor de begrafenis die ze graag wilde.
nieuws corona
04 sep: Coronamaatregelen bij een uitvaart
Bent u op zoek naar informatie over Corona wetgeving bij een uitvaart? Hier leest u de regels die gelden vanaf 1 september 2020 en waar ook wij aan ons moeten houden: Bezoekers aan een uitvaart houden altijd 1,5 meter afstand. Daarnaast gelden er voorwaarden. Alle bezoekers hebben bijvoorbeeld een vaste zitplaats. Als het niet lukt aan de voorwaarden te voldoen, geldt binnen een maximum van 100 bezoekers binnen, of 250 bezoekers buiten.
m1oxbtda0gd2_wd640
06 aug: ‘Wijzigen polissen Yarden onrechtmatig’
Yarden mag de polisvoorwaarden niet wijzigen op de manier waarop de uitvaartverzekeraar dat heeft gedaan. Dat zei advocaat Casper Janssens afgelopen weekend in het programma Radar op NPO Radio 1. Yarden heeft 380.000 klanten een brief gestuurd waarin staat dat hun polis behoorlijk is uitgekleed. Jarenlang hebben deze mensen betaald aan Yarden, maar nu moeten ze toch bijbetalen voor hun uitvaart.
shutterstock_664197991-1260p
01 mei: Nabestaanden vaak niet op de hoogte van uitvaartpolis.
Nabestaanden laten soms duizenden euro’s liggen omdat ze niet op de hoogte zijn van uitvaartverzekeringen die soms al helemaal betaald zijn. Het terugvinden van polissen is een enorme zoektocht. Dat moet beter, erkent de sector. Als een familielid komt te overlijden, moet er een hoop geregeld worden. Informatie over een uitvaartverzekering is niet altijd vindbaar, waardoor nabestaanden geld mislopen. Een uitvaartverzekering wordt uitgekeerd bij het overlijden van de verzekerde. De nabestaanden krijgen een geldbedrag waarmee de uitvaart betaald kan worden.
verzekering
19 feb: Kifid: Ardanta moet meer voor polis uitbetalen
Uitspraak van Kifid met betrekking tot uitkering van een oude Ardanta polis. Door de tussenkomst van Kifid heeft mevrouw 3000,- meer betaald gekregen dan dat Ardanta in eerste instantie wilde betalen. In plaats van 4000,- bijbetalen, nu nog maar 1000,-
baby
04 feb: Levenloos geboren kindjes vanaf 4 februari erkend
Ben je vader of moeder van een kindje dat nooit het levenslicht heeft mogen aanschouwen? Een kindje dat voortleeft in je hart maar voor de overheid nooit bestaan heeft?Vanaf 4 februari heb je de mogelijkheid om dit kindje alsnog te laten registreren als wettige zoon of dochter. Hoe?Dat lees je in dit bericht van de overheid.
roman-kraft-260082-unsplash
19 nov: Nieuw op Uitvaart-Almelo.nl: Erik Korte Uitvaartverzorging
Een uitvaart in alle eenvoud of een bijzondere uitvaart. Vanuit de visie dat een goede rouwverwerking begint met een goede uitvaart, wil ik u helpen om in alle rust een mooi en waardig afscheid te organiseren. Een afscheid dat past bij de overledene en waar u zich als nabestaande goed bij voelt, zodat op de dag van de uitvaart afscheid en herinnering samenkomen op de meest persoonlijke manier.
korte
10 jul: Al ruim dertig jaar uitvaartverzorger
'Ik wilde veel directer inspringen op de wensen van nabestaanden en de mogelijkheid om meer tijd en aandacht te geven. Iets waar uitvaartondernemingen destijds moeite mee hadden,' zegt Erik terugkijkend. 'Ik zag kansen en begon.
download
08 jul: ‘Laat goedemorgen maar achterwege’
„Een stap over de drempel is een stap in een mensenleven. De stemming kan ongelofelijk droevig zijn, maar ook lichtvoetig. Ik ben wel eens bij een gezin geweest waar ik direct een pilsje aangeboden kreeg. Hoort er bij.
shutterstock_664197991-1260p
30 okt: Zo zou Jos het gewild hebben.
Elke dag keken we even om de deur bij de familie en zo langzamerhand werden de puntjes op de i gezet qua vormgeving en werd de afscheidsceremonie verder ingevuld. Normaal kan ik me redelijk professioneel opstellen en laat ik het verdriet en de emoties bij de familie, waar het hoort. Nu was dat een ander verhaal.

Lees ons nieuws