Twentelaan 26 7609 RE Almelo

Coronamaatregelen bij een uitvaart

Bent u op zoek naar informatie over Corona wetgeving bij een uitvaart?

Hier leest u de regels die gelden vanaf 1 september 2020 en waar ook wij aan ons moeten houden:

Bezoekers aan een uitvaart houden altijd 1,5 meter afstand. Daarnaast gelden er voorwaarden. Alle bezoekers hebben bijvoorbeeld een vaste zitplaats. Als het niet lukt aan de voorwaarden te voldoen, geldt binnen een maximum van 100 bezoekers binnen, of 250 bezoekers buiten.

Bent u op zoek naar informatie over Corona wetgeving bij een uitvaart?

Hier leest u de regels die gelden vanaf  1 maart 2021 en waar ook wij aan ons moeten houden:

Uitvaartplechtigheid

Mensen die bijeenkomen voor een uitvaart zijn uitgezonderd van de regels voor maximale groepsgrootte. Bij een uitvaart mogen maximaal 50 personen aanwezig zijn.

Aanwezigen moeten altijd 1,5 meter afstand (kunnen) houden en een vaste zitplaats hebben. Daarnaast moet iedere bezoeker zich aanmelden en krijgt hij of zij bij aankomst een gezondheidscheck.

Voor het maximaal aantal aanwezigen tellen niet mee:

  • personeel van de uitvaartonderneming;
  • geestelijke medewerkers;
  • medewerkers van de begraafplaats of het crematorium.
Condoleance

Uitvaartcentra of andere locaties waar de uitvaartplechtigheid plaatsvindt zijn uitgezonderd van de sluiting van eet- en drinkgelegenheden. Als de condoleance op dezelfde locatie plaatsvindt als de uitvaartplechtigheid, is daarom een nazit met hapje en drankje mogelijk. Ook dan geldt, net als voor de plechtigheid, dat aanwezigen altijd 1,5 meter afstand moeten houden en een vaste zitplaats moeten hebben. Daarnaast is het dragen van een mondkapje verplicht bij verplaatsing. Op de zitplaats mag het mondkapje af.

Als de condoleance plaatsvindt op een andere locatie dan de uitvaartplechtigheid geldt de maximale groepsgrootte van 30 personen voor samenkomsten binnen. Ook mag dan geen hapje en drankje worden geserveerd.

Krijg ik een vergoeding van het ministerie van BZK bij extra kosten voor rouwvervoer?

Soms krijgen nabestaanden extra kosten voor rouwvervoer, omdat hun dierbare vanwege het coronavirus naar een ander ziekenhuis werd overgeplaatst.

Betalen de uitvaartverzekering of de uitvaartverzorger deze kosten niet? Dan betaalt het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties deze kosten. Hiervoor kunnen nabestaanden zich melden bij de Ombudsman Uitvaartwezen.

Het regelen van een uitvaart

Om uw en onze gezondheid niet in gevaar te brengen, kiezen we ervoor om het regelen van een uitvaart tijdelijk niet bij u thuis, maar op kantoor  aan de Twentelaan 24 te laten plaatsvinden. We vragen u vriendelijk om maximaal met drie mensen te komen, zodat we ook hier voldoende afstand kunnen houden.

% Berichten (2)

Bericht

goede uitvaartleiders en leidsters

Dank je, Richard. Altijd fijn om een compliment te krijgen.

Laat een reactie achter