Twentelaan 26 7609 RE Almelo

Bjorn, onze nieuwe medewerker

In de rouwwagen zit je even heel dicht bij de nabestaanden. Soms vertellen ze schrijnende verhalen, die me echt wel wat doen. Maar het schept ook nabijheid en verbinding en dat vind ik heel bijzonder.

Mag ik even voorstellen?

Begin dit jaar gingen we op zoek naar een nieuwe collega, voor de functie huismeester. We kregen behoorlijk veel reacties, waaronder die van Bjorn.

Inmiddels is Bjorn enkele maanden werkzaam bij Erik Korte Uitvaartverzorging en  ik heb hem gevraagd om iets over zichzelf te vertellen, wat hij graag wil doen:

Wie ben ik?

Bjorn Hek; Huismeester“Ik heet Bjorn Hek, ben 42 jaar en al 10 jaar gelukkig getrouwd met Inez. Samen hebben wij twee prachtige dochters, Lizzy van 10 en Puck van 8. Samen met Inez heb ik 13 jaar “Café Hek” in Wierden gerund, wat we uiteindelijk in 2018 met pijn in ons hart hebben verkocht. Het waren prachtige jaren maar met een café ben je altijd aan het werk en we wilden graag meer tijd voor ons gezin, dus we moesten kiezen.

Solliciteren

Inez werkt nu op een kinderdagverblijf. Ik ben best even zoekende geweest, vooral omdat ik geen papieren heb. Dat was veel lastiger dan dat ik had verwacht. Ik zou ooit als 17- jarige jongen beginnen aan de opleiding automonteur maar in plaats daarvan kwam ik terecht op een struisvogelboerderij in Denemarken, waar ik 1,5 jaar heb gewoond en gewerkt. Maar wat moet je met struisvogel-ervaring in Nederland?
Ik ben door het werk in het café niet meer aan een opleiding begonnen en hoopte aan de bak te kunnen als huismeester of conciërge. Maar ook daar bleek ik papieren en diploma’s voor nodig te hebben. Ik had het bijna opgegeven toen de vacature van Erik langskwam.
Gelukkig werd hier vooral gekeken naar ervaring, inzet en persoonlijkheid en hadden we een goede klik. Inmiddels werk ik hier alweer ruim 6 maand.

Mijn werkzaamheden

’s Morgens doe ik eerst een rondje door het pand: ziet alles er goed uit? Is het netjes en schoon? Zijn de voorraden op orde? Daarna de tuin in en de parkeerplaats langs voor het onderhoud. Onlangs is een van de familiekamers volledig gerenoveerd en daar heb ik met veel plezier aan gewerkt en ik ben trots op het resultaat. Mijn baan is erg veelzijdig en er is veel ruimte voor eigen inbreng en persoonlijke ontwikkeling. We hebben een klein team waarin we alles samen moeten rooien. Gelukkig heb ik erg leuke collega’s.

Rouwwagenchauffeur

Erik heeft onlangs een rouwwagen aangeschaft en mij gevraagd of ik die zou willen rijden. Ik heb even getwijfeld, maar vind het nu prachtig om te doen. In de rouwwagen zit je heel dicht bij de nabestaanden. Soms vertellen ze me schrijnende verhalen, die me echt wel wat doen. Maar het schept ook nabijheid en verbinding en dat vind ik heel bijzonder. Toen ik hier net begonnen was, vond ik het nog wel soms lastig om de juiste woorden te vinden om het gesprek op gang te laten komen, maar ook dat gaat steeds makkelijker.

Verzorging

Ik krijg steeds meer inzicht in en feeling voor het werk van mijn collega’s. Ik ambieer niet hun werk als uitvaartleider maar het stukje verzorging van de overledene vind ik weer wèl erg interessant. Daarom hebben Harriët en ik onlangs een cursus overledenen-zorg gevolgd, wat ik reuze interessant vind. Erik stimuleert ons trouwens voortdurend om meer te leren. Toen ik de eerste keer de gekoelde ruimte in liep, daar waar de overledenen liggen, moest ik wel even slikken. Maar nu weet ik hoe belangrijk het is dat iemand goed verzorgd wordt opgebaard. Het is immers de laatste herinnering voor de nabestaanden. Hoe mooi is het dat ik daar mijn steentje aan kan bijdragen? Tot nu toe heb ik hier geweldig naar mijn zin en hoop ik hier nog lang te mogen werken.”
Ook ik hoop dat Bjorn ons team nog lang mag ondersteunen. Het is een leuke, betrouwbare en behulpzame collega die altijd voor ons klaar staat. Hij is leergierig, nuchter, hij weet van aanpakken en heeft een prettig gevoel voor humor. Ik ben echt blij met Bjorn. Komt u een keer kennismaken?
Hartelijke groet, Erik.

% Berichten (1)

Bericht

Goedemorgen Erik en Bjorn,Ik heb het stuk gelezen en zie dat er weer een goede aanvulling is aangetrokken bij Erik Korte.Een man met overtuiging, passie en leergierigheid in het vak.Ik wens Bjorn alle goeds in de komst bij het bedrijf van Erik Korte.Met vriendelijke groeten. Frits ter Stal

Laat een reactie achter