Twentelaan 26 7609 RE Almelo

Stappenplan bij overlijden

Vijf stappen die u zelf kunt regelen als uw naaste komt te overlijden.

  1. Bel de arts

Het is belangrijk dat er eerst een arts komt om het overlijden vast te stellen. De arts vult in principe direct de overlijdenspapieren in. Deze verklaringen, de zogenaamde A & B verklaringen, worden thuis bij u achtergelaten. Wij zullen verder zorg dragen voor deze verklaringen.

  1. Neem contact met ons op

We zijn bereikbaar, 24 uur per dag, 7 dagen per week op tel: 0546-443264. Wij zullen u eerlijk vertellen waar u recht op heeft als er sprake is van een uitvaartpolis, zodat u goede keuzes kunt maken. Een verzekeraar benoemt zelden de keuzes die u heeft.

  1. Achterhaal gegevens van de overledene

Ga na of de overledene een donorcodicil heeft of dat de overledene zijn of haar lichaam beschikbaar heeft gesteld aan de wetenschap. Probeer te achterhalen of er een testament en/of wilsbeschikking is. Ook is het handig om te weten of de overledene een uitvaartverzekering had lopen en zo ja, bij welke verzekeraar.

  1. Denk na over de opbaring

Bedenk alvast of de overledene bij Uitvaarthuis Twente, thuis of elders opgebaard gaat worden. Houd daarbij voor ogen dat een goede koeling (met airco) niet altijd mogelijk is.

  1. Denk vast na over de uitvaart

Bedenk hoe de uitvaart wordt vormgegeven (crematie of begrafenis, is er gelegenheid tot condoleren en afscheid nemen, wel of geen kerkdienst enz.) en wie u wilt uitnodigen.

In samenwerking met Erik Korte Uitvaartverzorging wordt verder de hele uitvaart uitgewerkt en op papier gezet. Ook wordt door ons zorg gedragen voor alle verdere formaliteiten en de afspraken met andere alle organisaties (burgerlijke stand, vervoer, begraafplaats, kerk, drukkerij, koffietafel e.d.) gemaakt.