Twentelaan 26 7609 RE Almelo

Vervoer

Onze mogelijkheden

Behalve rouwvervoer per auto zijn er tegenwoordig talloze andere mogelijkheden.  Zo zijn er de rouwkoets, de uitvaartbus, de uitvaartfiets, de Harley met zijspan, de uitvaartcaravan en speciaal kindervervoer. Wanneer u liever iets anders zou willen dan een rouwwagen, vraag er dan gerust naar.

Uitvaartbus

Een mooi alternatief is de uitvaartbus. De bus is van binnen luxe gestoffeerd en sfeervol ingericht. De stoelen zijn zo geplaatst dat u gezamenlijk rondom het midden van de bus zit. U kunt met ongeveer twintig familieleden en vrienden – samen met de kist met het lichaam van uw dierbare – worden vervoerd. Het is best bijzonder dat u niet apart in een volgauto achter de rouwauto aanrijdt, maar dichtbij de overledene blijft. Het is mogelijk om passende muziek in de bus te laten spelen.

Kinderrouwauto

Als een kind sterft, vinden veel ouders een grote rouwwagen niet geschikt voor het vervoer van de kleine kist met hun overleden kind. Daarom zijn er speciale kleine rouwauto’s voor kinderen. De inrichting van deze auto lijkt op een kinderkamer, met lichte kleuren en knuffels. Op verzoek kan de auto enkele dagen voor het huis geparkeerd staan, om samen met nabestaanden naar wens in te richten.

Uitvaartkoets

Heel stijlvol is de uitvaartkoets. De paarden hebben passende dekkleden, in de kleur van de uitvaartkoets. U kunt kiezen voor alleen een koets voor de kist, maar ook voor vervoer per koets voor de nabestaanden. Ook een kransen- of bloemenkoets is mogelijk.

Motor met zijspan

Is de overledene bijvoorbeeld een motorliefhebber, dan zou de Harley Davidson met zijspan een passend vervoersalternatief kunnen zijn. De kist gaat op de speciale zijspan. De motor kan met of zonder chauffeur worden gehuurd.

Uitvaartfiets

De kist kan ook worden vervoerd met een speciale open fietskar of een bakfiets. Een bijzondere vorm van rouwvervoer want óók de nabestaanden worden dan op de fiets verwacht, achter de kist aan. Gezamenlijk brengt u op de fiets uw dierbare naar zijn of haar laatste rustplaats.